Sport

(FOTO) Zvijezda do pobjede više SRETNO nego SPRETNO










U današnjoj utakmici  11. kola Prve lige F BiH odigranoj u Gradačcu gdje je domaća  Zvijezda ugostila ekipu Bosne iz Visokog i u kojoj je domaćin slavio sa 3:0 (0:0), moglo se vidjeti svega, pogotovo na kraju utakmice.
Krenimo redom.
U prvom poluvremenu u kome je Zvijezda imala inicijativu i nekoliko šansi, do promjerne rezultata nije došlo. Drugo poluvrijeme je počelo sa nešto agresivnijom igrom gostiju koji takođe propuštaju jednu idealnu šansu da bi stredinom drugog poluvremena došlo do vođstva domaćina.  Izveden je slobodan udarac za ekipu domaćina sa nekih dvadeset pet metara iskosa sa lijeve strane i na oštar centaršut Ivanovskog startovalo je nekoliko igrača domaćeg i gostujućeg tima .
Do lopte nije niko došao i na iznenađenje i gostujućeg golmana i navijača lopta je uletila u lijevi ugao i Zvijezda je došla do zasluženog vođstva.  Poslije toga utakmica se rasplamsala između dva šesnaesterca sa stalnim pritiskom domaćeg tima da poveća rezultat. 
Tri minuta prije kraja utakmice, poslije nekoliko dobacivanja sa klupe gostujućeg tima , vrlodobri sudija Silić pokazuje crveni karton rezervnom golmanu gostujućeg tima i udaljava  ga u svlačionicu. Poslije toga gostujući igrači su posjedali po terenu i prestali da igraju. 
U ta dva minuta domaći igrač Ivanovski je lagano sa loptom u dva navrata ušetao u protivnički gol postigavši het-trik i konačan rezultat utakmice od 3:0 za ekipu Zvijezde jer je sudija poslije toga otsvirao kraj utakmice. Čudan i nefer gest gostiju u jednoj fer i sportskoj utakmici u kojoj su gubili i time oštetili svoju ekipu a možda i uslovili eventualne sankcije.
Tekst Suad Krajnović
Foto Ammar Krajnović


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button