Kalesija: 19-godišnja Neira Mujkić smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći

Kalesija: 19-godišnja Neira Mujkić smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći


Sinoć oko 22,15 sati na lokalnom putu Gornji-Rainci Rainci, općina Kalesija, dogodila se saobraćajna nezgoda kojoj je Neira Mujkić, rođena 1999.godine iz Kalesije upravljajući putničkim motornim vozilom „Opel Astra“ izgubila kotrolu nad istim, nakon čega je udarila u betonski stub pored puta.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradala Neira Mujkić, čija je smrt konstatovana u Hitnoj medicinskoj pomoći Kalesija, a suvozač E.D., rođena 2000. godine iz Kalesije je zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili i istu su zadržali na daljnjem liječenju, dok je saputnik T.K., rođen 1999. godine iz Kalesije zadobio lake tjelesne povrede.

O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su službenici OKP PU Kalesija. Kako saznaje NKP.ba, Neira Mujkić je sa prijateljima i prijateljicama bila na rođendanu kod prijateljice, a nakon završetka proslave krenula je da neke od njih odveze kućama. Neira Mujkić je ove godine završila Frizersku školu, te je radila u frizerskom salonu u Raincima Gornjim.

Video u fokusu


Facebook Comments