Farma MILO SELO: Mjesto gdje se spajaju priroda, moderne tehnologije i zdrav život (FOTO)

Farma MILO SELO: Mjesto gdje se spajaju priroda, moderne tehnologije i zdrav život (FOTO)


U vremenu paradoksa kada svi želimo živjeti i raditi u gradovima, a puniti baterije u prirodnim oazama – oni su napravili mjesto gdje će proizvoditi hranu koja će nas spojiti s prirodom dok smo u gradu  i mjesto gdje ćemo doći da opuštamo sva svoja čula.

Piše: Damira Ibranović

Milo selo je farma koja se smjestila na 25 hektara zemlje koja je dovoljno daleko od gradske vreve da se u potpunosti možete stopiti s prirodnim ljepotama, ali dovoljno blizu da tamo stižete autom za sat vremena, iz Tuzle ili Lukavca. U podnožju je planine Ozren, na nekih 300m n.v., 5 km sjeverno od Mosorovca i jezera Modrac.

Organska hrana koju proizvode, u potpunosti je prilagođena europskim standardima. Na njihovim poljima pronaći ćete plastenike u kojima uzgajaju organski paradajz, papriku, tikvicu, bobičasto voće u organskom režimu,… ali i još nekoliko parcela spremnih za nove stabljike u narednoj sezoni.

Dio koji će vam privući najviše pažnje kad ih posjetite svakako je ogromna štala za koze i niz postrojenja za mužu, te preradu kozjeg mlijeka, te proizvodnju sireva i drugih proizvoda iz njihovog asortimana, kao što su surutka, jogurt, ajvar, domaće rakije, jabukov pekmez, med itd.

Kozje mlijeko i i proizvodi od mlijeka su zaštitni znak organske farme Milo selo. Kako i ne bi bili, kad su to proizvodi viskokog kvaliteta, nastali u savremenim laboratorijama, uz nadzor vrhunskih stručnjaka. Provjeren kvalitet mlijeka koje je po svom sastavu najsličnije majčinom, je nešto što tržište cijeni i zašto se kupci iznova vraćaju na farmu Milo selo.

Ili ne moraju da se vraćaju, nego kad im jednom poklone povjerenje, na kućnu adresu mogu dobiti svoje omiljene kozje proizvode s etiketom Milog sela. S farme misle na svoje kupce i spremni su na vrata vam donijeti sve što poručite kod njih.

Da im je svaki kupac i kvalitet njegovog života bitan, shvatit ćete kad vidite uređeno izletište na samo 5 minuta šetnje od prostora na kome borave koze, kada nisu na ispaši na prostranim livadama farme. Šadrvani koji su smješteni pored potočića Lukavčić koji protiče jednim dijelom imanja, a drugim potočić Bukovica, mini zabavište za klince i zelenilo dokle vam pogled doseže su sve što možete poželjeti za vikend s porodicom i prijateljima.

Pitanje „Da li ćete posjetiti ovu oazu?“  nećemo ni postavljati, već ono „Kada idete?“.  Mi smo bili i iz prve ruke možemo da vam obećavamo da ćete maksimalno uživati u vremenu koje provedete u Milom selu!

 

Video u fokusu


Facebook Comments