Vedran Bosnić stiže na klupu “Zmajeva”?

Vedran Bosnić stiže na klupu “Zmajeva”?


Pred Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine su dani odluke.

Nedavna prijetnja Košarkaškog saveza Republike Srpske da će se “razdružiti” od KSBiH i pokrenuti vlastitu ligu, koliko god izgledala nerealna, ipak poziva na oprez uoči sjednice Skupštine KSBiH koja je zakazana za 20. oktobar u Busovači.

Ulazak Teletovića

Kriza je, između ostalog, izbila i zbog Košarkaškog kluba Igokea, koji, suprotno odluci Upravnog odbora od prošle godine, nema namjeru igrati prvu fazu domaćeg prvenstva zbog učešća u regionalnoj ABA ligi.

Slučajem “Igokea” odmah po završetku sjednice Skupštine trebao bi se baviti Upravni odbor KSBiH u novom sazivu, pod uvjetom, naravno, da dobije podršku članova Skupštine.

– Odmah nakon što bude izabran, Upravni odbor imat će sastanak i, nadam se, postići dogovor o svim trenutno spornim pitanjima – rekao nam je jučer Dalibor Miloš, aktuelni predsjednik Upravnog odbora KSBiH.

Od Skupštine se očekuje da formalno ozvaniči ulazak u KSBiH bivšeg proslavljenog kapitena reprezentacije BiH Mirze Teletovića, kojeg je za mjesto u Upravnom odboru predložio Kantonalni savez Sarajevo.

Kontakt s Repešom

U Busovači će se raspravljati i o poziciji generalnog sekretara za koju konkurira više kandidata. Otvoreno je i pitanje selektora naše muške seniorske reprezentacije koju je u prethodna dva kvalifikacijska meča za Svjetsko prvenstvo, nakon povlačenja Duška Vujoševića i njegovog pomoćnika Mensura Bajramovića, vodio Jasmin Repeša.

– S Repešom sam u kontaktu, ali i on želi sačekati da se smiri situacija u Savezu pa da vidimo šta i kako dalje – kaže Miloš.

Iako zvanične potvrde još nema, saznajemo da se kao moguće rješenje za klupu “Zmajeva” spominje i Vedran Bosnić. Bivši košarkaš sarajevske Bosne i tuzlanske Slobode, kao i niza inozemnih klubova, trenersku je karijeru gradio u Švedskoj s čijom je reprezentacijom postigao značajan napredak.

Bosnić je nedavno smijenjen, što je šokantno odjeknulo među reprezentativcima Švedske koji su čak zaprijetili i bojkotom. No, moglo bi se pokazati da je taj potez švedskog saveza otvorio sarajevskom stručnjaku put prema klupi matične reprezentacije.

sportsport.ba


Facebook Comments