BiH

Danas počinje Ljetna škola za djecu iz povratničkih mjesta










Fondacija “Izvor nade“ drugu godinu zaredom organizira Ljetnu školu za djecu iz povratničkih mjesta Bosne i Hercegovine.

Cilj ove škole prema riječima direktora Fondacije, Tarika Agetovića, je omogućiti da djeca iz povratničkih mjesta posjete glavni grad države i obiđu najznačajnije kulturne, historijske, vjerske i prirodne znamenitosti Sarajeva.

Možda će Vas zanimati i:

“Ljetna škola je zamišljena kao svojevrsni odmor u kojem polaznici kroz različite aktivnosti uče o glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na ovaj način, pored usvojenih novih znanja, djeca stiču i nova prijateljstva, što je također jedan od ciljeva ove škole“, kazao je direktor Agetović u povodu početka Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta.

Ovogodišnja Ljetna škola ugostit će 54 učesnika iz nekoliko gradova BiH: Odžaka, Modriče, Teslića, Jajca, Stoca, Bileće i Prozora.

Koordinator projekta, Faruk Ćidić, kaže kako je programom predviđeno da djeca posjete Vijećnicu, Baščaršiju, Zemaljski muzej BiH, Gazi Husrev-begovu biblioteku, Tunel spasa, Vrelo Bosne.

“U pitanju su sadržaji koje smo na osnovu prošlogodišnjeg iskustva uvrstili u program i koji su se pokazali kao najzanimljiviji“, kazao je Ćidić.

Ljetna škola trajat će do 17. augusta, kada će svečanim programom biti zatvorena.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button