Sport

Hasan Salihamidžić na udaru navijača, Hansi Flick ga brani













Hasan Salihamidžić na udaru navijača. Sportski direktor Bayerna posljednjih dana meta napada na društvenim mrežama. U njegovu zaštitu stao je Hansi Flick, s kojim se sukobljavao tokom sezone.

Trener fudbalera Bayerna iz Minhena Hansi Flick osudio je danas govor mržnje navijača tog kluba na društvenim mrežama usmjeren ka sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

Možda će Vas zanimati i:

“Granice su prijeđene. Ne može se dalje”, rekao je Flick.

Prošle sedmice trener bavarskog tima objavio je da na kraju sezone želi napustiti klub. Navijači smatraju da je do toga došlo zbog sukoba sa Salihamidžićem. A sve zbog produženja ugovora 32-godišnjem fudbalerom Jeromeu Boatengu.

Hasan Salihamidžić na udaru navijača, pokrenuta peticija

Navijači minhenskog kluba su pokrenuli i peticiju kojom zahtevaju smjenu Salihamidžića. Pored toga zabilježen je i veliki broj prijetnji sportskom direktoru Bayerna. Kao i njegovoj porodici.

“Tačno je da imamo različita gledišta. To nas nikada nije sprečavalo da se poštujemo. Poznajem njegovu suprugu. Ima predivnu porodicu. Uprkos svemu što nam se dešavalo posljednjih sedmica, ovi napadi su nešto što apsolutno ne odobravam”, zaključio je Flick.

Bayern u subotu ima priliku da pobjedom protiv Meinza osigura devetu uzastopnu titulu u Bundesligi.

Izvor: Ba.n1info.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button