Slobodan Vasković odgovorio Tužilaštvu RS: Iznesene su laži u javnosti

Slobodan Vasković odgovorio Tužilaštvu RS: Iznesene su laži u javnosti


Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

– Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo – saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Vasković je na svom blogu odgovorio Tužilaštvu RS i Miodragu Bajiću. – Bajiću, ja od 26.03. ove godine svakodnevno na svom blogu javno svjedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin. To se zove otvoreni izvor! Nastaviću to da činim. Javno, poručio je Vasković, te nastavio:

-Jedna od osoba koja prikriva naručioce ubistva, ubice, saučesnike, posebno svog ličnog prijatelja Darka Ilića si i ti Bajiću, o čemu sam javno svjedočio na svom blogu – slobodanvasković.blogspot.ba. -Da znaš da čitaš ili da ti je stalo do zaštite zakona i hapšenja ubica, ti bi sve to, što sam ja javno svjedočio, dosad istražio. Ali nisi, jer štitiš naručioce ubistva, ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike. Sa svim ostalim o čemu ja javno svjedočim od 26.03.2018. godine, piše Vasković.

Iz Tužilaštva su kazali da Vasković izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegle bilo kakve manipulacija informacija u vezi sa njegovim pozivanje, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem javnog informisanja. -Nećeš ti meni određivati gdje ću ja i kada živjeti i kuda se kretati. Tvoja nesposobnost da otkriješ moju adresu pokazatelj je tvojih ukupnih sposobnosti. -Ja sam slobodan čovjek i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sjedim na “adresi” i čekam kad ćeš se ti sjetiti da mi uručiš neki poziv. -Ja ne izbjegavam da primim poziv, kao što lažeš u svom javnom saopštenju, jer sam ti, između ostalog, lično dostavio 05.10. ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mi poziv mogao uručiti, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici moja djeca. I gdje ja nisam prijavljen. Pa nakon toga falsifikovati da si mi uručio poziv, što ti je bila namjera, kaže Vasković

Video u fokusu


Facebook Comments