NAGRADNA IGRA: Zaštite se od gripe na prirodan način

NAGRADNA IGRA: Zaštite se od gripe na prirodan način

Ukoliko vam je potrebno da zaštitite svoj organizam od nadolazećih virusa, pročitajte u tekst I osvojite paket proizvoda za sebe I porodicu.

Pred nama je period gripa, te je pravo vrijeme da posvetimo vise paznje pravilnoj ishrani i jacanju imunog sistema. Jedna od namirnica koje jacaju imuni sistem je i kozje mlijeko. Ono obiluje kalcijumom i fosforom, koji su važni za čvrstoću kostiju, cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji u konačnici održavaju tjelesni imunitet. Kozije mlijeko je bogato silicijumom, što pozitivno utiče na kožu, kosu, nokte i nervni sistem. Iako se danas teško pronalazi, jer se rijetki odlučuju da ovu djelaznost, mi imamo rješenje za vas.

Farma Milo selo prostire se na površini od 25 hektara netaknute prirode u podnožju planine Ozren, oko 3 km sjeverno od Mosorovca i Modračkog jezera. U srcu netaknute prirode nastoje proizvoditi prirodne organske proizvode od kozijeg mlijeka. U nastavku pročitajte zbog čega bi se trebali odlučiti za ove proizvode.

Ovo su prednosti kozjeg mlijeka i sirutke:

  1. Kozje mlijeko ima antikancerogeno, antibakterijsko i antialergijsko djelovanje
  2. Najsličnije je po svom sastavu majčinu mlijeku
  3. Kozje mlijeko probavi se za oko 40 minuta, a kravlje za otprilike dva i pol sata.
  4. Sadrži i manje kolesterola u usporedbi s kravljim

Kozije mlijeko u sebi sadrži mnoštvo proteina bogatih važnim aminokiselinama, široku lepezu vitamina i nema teško svarljivih masti. Ne samo da je lakše za varenje od kravljeg mlijeka, već kozje mlijeko sadrži manje laktoze, pa ga lakše mogu podnositi osobe osjetljive na laktozu. Kozje mlijeko, koje je mnogo sličnije majčinom mlijeku nego kravljem, spada u najzdravije namirnice na svijetu sa brojnim ljekovitim svojstvima. Godinama se osim u ishrani, ovo mlijeko koristi kao lijek za bolesti poput bronhitisa, suzbijanje alergija, jačanje imuniteta, liječenje i jačanje pluća.

Pored kozjeg mlijeka tu je i kozja sirutka, za koju su naučna istraživanja pokazala da ima tako dobar uticaj da se svrstava u kategoriju najzdravijih napitaka na svijetu. O tome svjedoči i podatak da se pored kozjeg mlijeka smatra najboljom zamjenom za majčino mlijeko koje se koristi za ishranu novorodjenčadi kod majki koje imaju manjak mlijeka. Kozja sirutka u sebi sadrži 16 vrsta proteina, koji imaju osobinu da čim dospiju u organizam brzo se apsorbuju što za vas znači da dobijate direktan izvor neophodnih aminokiselina.

Takodjer dobra je za imuni sistem, za razne bolesti pluca i disajnog sistema, kao i svim osobama koje jednostavno zele da detoksiraju svoj organizam. Moze se koristiti cak i za spoljnju upotrebu, jer uspjesno lijeci sve vrste opekotina.

Ovom prilikom vas nagrađuju sa poklon paketima kozjeg mlijeka i jogurta, za vas I vašu porodicu. Slušajte jutarnji program sa Ivanom i osvojite ove vrijedne pakete.

 

Facebook Comments