Dalić demantovao izjavu o Komšiću: “Neko brutalno laže”

Dalić demantovao izjavu o Komšiću: “Neko brutalno laže”


Nekoliko hrvatskih i bh. medija prenijeli su danas navodnu izjavu Zlatka Dalića u kojoj je rekao kako se osjeća poniženo kao Hrvat iz Livna izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. U razgovoru za Klix.ba Dalić je demantovao da je to izjavio.

“Izbore u Bosni i Hercegovini nisam ni pratio i ne razumijem zašto je nekome potrebno da ovako brutalno laže. Ja sam selektor Hrvatske koju volim i nemam potrebe dokazivati da sam rođen u BiH, koju također isto tako s ponosom volim i poštujem. Neshvatljivo mi je da se neko služi ovakvim neistinama o kojima sam i ja vrlo brzo dobio informacije. Mogu samo reći da se uskoro vidimo u Sarajevu”, kazao Dalić za Klix.ba.

Vijest o navodnom Dalićevom nezadovoljstvu se brzo proširila i društvenim mrežama, a naknadno je izbrisana s pojedinih portala.

Reprezentacija Hrvatske će sutra u okviru 3. kola Lige nacija dočekati Englesku bez publike na stadionu u Rijeci, a pred Dalićevim izabranicama je zadatak da dobrom igrom i rezultatom donekle poprave utisak nakon katastrofalnih 0:6 protiv Španije.

 


Facebook Comments