Lukavac: Ekskluzivna oaza za starije osobe – Hotel Ahmedić

Lukavac: Ekskluzivna oaza za starije osobe – Hotel Ahmedić


Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedić je jedini hotel ovog tipa osposobljen za brigu starijih i iznemoglih osoba. Pored svakodnevne pažnje i njege koja im je posvećena, kao i pomoći za obavljanje osnovnih životnih potreba, ova ustanova nudi društvene aktivnosti i medicinsku njegu svojim korisnicima, koja im je prijeko potrebna. Svojim položajem u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, našim korisnicima zagarantovan je ugodan boravak u prirodnom okruženju. Cjelokupan objekat je u potpunosti klimatizovan i pokriven sa 24-satnim video nadzorom.

Dom je opremljen apartmanima sa posebnim kupatilima, balkonima, televizijom i klima uređajima, savremenom kuhinjom, restoranom, prostorom za rehabilitaciju, te uređenim vrtom sa staklenicima koje korisnici mogu koristiti za uzgoj povrća, voća i drugih biljaka.

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije.

Korisnici doma imaju 24-satni nadzor i medicinsku njegu od strane iskusnog i stručnog osoblja. Ističemo da naša ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove).

Socijalna zaštita je društvena djelatnost koja ima za cilj da pruži zaštitu lica u stanju socijalne potrebe. Jedan od segmenata socijalne zaštite je i zaštita starijih lica. Često starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne životne potrebe, a porodica i okruženje nisu u mogućnosti da im pomognu. U ovakvim slučajevima smještaj u dom je idealno rješenje.

Ekskluzivni Dom za stara lica – Hotel Ahmedić nalazi se u Lukavcu, Mosorovac bb.

Za bilo kakve dodatne informacije pozovite brojeve telefona + 387 35 543 276 ili + 387 62 356 601, kontaktirajte ih na mail info@ahmedic.ba ili pak potražite sve što vas zanima na njihovoj web stranici www.hotelahmedic.ba.

 

Video u fokusu


Facebook Comments