Svijet

Uzgojio tako lošu marihuanu da mu se i sudija nasmijao i oslobodio ga zatvorske kazne













Mladi 20-godišnji Britanac Joshua Hughes odlučio je ući u kriminalne vode, te početi proizvoditi marihuanu. Kako drugačije početi, nego na Youtubeu pogledati tutorial video koji objašnjava sve što treba uraditi. On je ubrzo kupio najjeftiniji set za uzgoj ove opojne droge, a kada su ga uhvatili morao je na sud.

Ipak, njegovi su rezultati bili toliko loši da ga je sudac jednostavno odlučio osloboditi. Tužilac i sudija zaključili su da se radi o toliko slabom proizvodu da su Hughesa jednostavno odlučili pustiti na slobodu bez ikakvih trajnih posljedica.

Kod mladića iz Stocktona pronađeno je 40 stabiljka marihuane, što je policija zabilježila i na fotografijama. Njega je prijavio njegov najmodavac nakon što mu je u stanu pukla cijev. U stanu su osim biljaka našli i sistem navodnjavanja, ventilacije i posebnu rasvjetu. U svoju obranu mladić je rekao kako je marihuanu uzgajao za svoje potrebe, kako bi uštedio na sve skupljim dilerima.

Priznao je također da dnevno puši 20 cigareta s malo marihuane, te kako je set za uzgoj kupio po povoljnoj cijeni na lokalnom sajmu korištenih automobila. Iako je uradio sve što je video na YouTubeu tražio, biljke su mu se redovito sušile. Tužiteljka Jenny Haigh pred sudom je izjavila kako “nisu pronađeni dokazi uspješnog uzgoja”, a branitelj Duncan McReddie kako 20-godišnjak ne posjeduje niti znanje, a ni vještine ili posvećenost kako bi uspješno uzgojio marihuanu.

“To je od početka do kraja bio vrlo neuspješan uzgoj, rekao je sudac Hughesu. Možda ste imali visoka očekivanja i velike ideje, no svi koji se odluče na uzgoj marihuane riskiraju zatvorsku kaznu. Ja vam je neću dati jer ste priznali krivnju, niste bili prethodno osuđivani i niste imali ni znanja da počinite kazneno djelo”, rekao je sudija.

Umjesto zatvorske kazne, 20-godišnjak je kažnjen sa društveno-korisnim radom.

Izvor: avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button