Politika

Selim Bešlagić onima koji apstiniraju: Neka nas bude sramota grba na vašem pasošu!

Prije svega želim vam reći slijedeće, napisao sam „neka nas bude sramota“ iz razloga što smo svi zajedno doprinjeli vašoj odluci da ne izađete na glasanje! Morate znati da vi koji ne izađete na glasanje dajete legitimitet budžetskim krpeljima i neznalicama da vladaju naredne 4 godine. Znam da ste razočarani i ja sam.

Nije ovo ona država koju smo zamišljali i za koju smo se borili, slažem se. Današnji političari, čast izuzecima, su tu samo da krčme budžete i da svoju porodicu obezbijede za narednih 5 generacija. Znam da ste ljuti, i ja sam.

Kako ne biti ljut kada se današnji političari pozivaju na rat kada god bude gusto, umjesto da rade na miru i prosperitetu? Kako ne biti ljut kada im je najviše dostignuće otvorenje 20 metara trotoara za četiri godine?

Ali znate li ko je za ovo kriv više nego oni?

Vi koji ne glasate, vi ste saučesnici u uništavanju naše države sa prelijepim krajolicima, još ljepšim planinama i sa ono malo plave oaze koja dijeli susjednu nam Hrvatsku na dva dijela.

U vrijeme dok smo moj tim i ja radili u planu su bile zacrtane brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje, brže putne infrastrukture koje bi povezivale gradove u kantonu, te pravljenje industrijskih zona.

U Tuzli smo riješili pitanje redukcija, donijeli razvojne planove u smislu Panonskih jezera, radili na revitalizaciji propalih fabrika, sačuvali multietničnost Tuzle i okoline, te u najtežim vremenima nismo imali ovoliku zagađenost, Tuzla je u pravom smislu te riječi cvjetala.

Ukoliko mislite da Tuzla opet ne može procvjetati, a vi bujrum ostanite kod kuće, otiđite na kaficu ili kladionicu umjesto na biralište. Ukoliko ne izađete na biralište, ja Selim Bešlagić vam mogu samo jedno poručiti: „Neka vas bude sramota grba na pasošu“ jer zapamtite, više vi uništavate Bosnu i Hercegovinu nego ovi budžetski uhljebi i lopovi zadnjih 20-ak godina.

Zašto? – Zato što jedini imate moć mijenjati stanje!

Ukoliko odlučite suprotno, sretno vam u inostranstvu, ja ostajem da se borim, pa barem zadnji bio u Tuzli i Bosni i Hercegovini.

Možda sam bio malo grub, ali još jednom apelujem na vas probudite se ljudi. Glasajte, budite patriote i izađite.

Idemo zajedno i tačka,

Vaš Selim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button