Krvavi obračun u Parizu: Delije napale Francuze, navijač iz Srbije teško ozlijeđen

Krvavi obračun u Parizu: Delije napale Francuze, navijač iz Srbije teško ozlijeđen

Zvezda je doživjela najteži evropski poraz u klupskoj historiji. Srbijanski prvak je u prvom kolu iznenadio favorizirani Napoli odigravši 0-0, no u drugom kolu doživio je pravi debakl.

Crvena zvezda se dobro držala u prvih 20 minuta, no onda je primila šest komada od Parižana u Ligi prvaka. Međutim, nije samo na terenu bila borba. Nakon utakmice došlo je do velikog sukoba navijača. Spominje se da je u krvavom obračunu sudjelovalo oko 300 do 400 ljudi.

Delije su se potukle s domaćim navijačima, a sve je trajalo dok policija nije upotrijebila suzavac i pendreke kako bi ih rastjerala. Francuski mediji ističu kako je u tučnjavi srpski navijač teško ozlijeđen, a svjedoci kažu da je grupa navijača PSG-a gazila po navijaču Zvezde koji je ležao na podu.

Navijači Zvezde nisu uopće smjeli biti na stadionu jer je srpski klub kažnjen zabranom gostovanja, ali su u svom aranžmanu stigli u Pariz. Kako navode srbijanski mediji, Delije su po završetku utakmice tražile domaće navijače te napale pripadnike grupe Auteil, u kojoj su članovi uglavnom arapskog porijekla.

Dnevnik.hr

Facebook Comments