Pet stvari koje nikada ne smijete jesti na prazan želudac

Pet stvari koje nikada ne smijete jesti na prazan želudac


Postoje brojni savjeti šta treba ujutro prvo jesti ili piti… Hm, a koje poslušati?

Zapravo, bilo bi dobro za početak znati koje stvari ni u kom slučaju ne treba ujutro „ubaciti“ u prazan želudac. Ono što mnogi ne znaju, pogrešan doručak može ozbiljno naštetiti tijelu, a neke namirnice koje se preporučuje izbjegavati, mogle bi te uistinu iznenaditi. Ovih pet stvari svakako izbjegavaj kao prvi dnevni obrok…

1. Paradajz 

Paradajz je općenito super. Pun je vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ćeš jesti samo paradajz za doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu uzrokovati jake bolove u želucu.

2. Citrusne plodove  

Limun, narandže, grejp, mandarine itd. odličan su izvor vitamina C. Međutim, kiselina koju sadrže može napasti sluznicu te – zbog malih ozljeda kiselinom – uzrokovati bolove u ustima i jednjaku.

3. Tijesto s kvascem  

Kvasac, osobito ako se konzumira ujutro, može iritirati želudac te uzrokovati jaku nadutost i probavne smetnje. Dakle, ujutro pokušavaj izbjegavati peciva i lisnato tijesto…

4. Krastavci 

Općenito bi trebalo izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Žgaravica i nadutost osobito su jaki nakon konzumacije krastavaca na prazan želudac.

5. Jogurt 

Jogurt nam donosi pregršt vrijednih mliječnih bakterija mliječne kiseline koje su dobre za crijevnu floru. Ali, ako ga konzumiramo na prazan želudac, te će dobre bakterije „pojesti“ želučana kiselina.

Hayat

Facebook Comments