Sveštenica oduzela vjernicima pasoše, šamarala ih tokom službe i kratila im kosu (VIDEO)

Sveštenica oduzela vjernicima pasoše, šamarala ih tokom službe i kratila im kosu (VIDEO)


Sveštenica Šin Ok-ju, koja je osnovala južnokorejski kult Crkva puta milosti, zajedno sa troje zvaničnika te crkve, uhapšena je prošlog mjeseca čim je sletjela u Seul, zbog sumnje da je počinila niz zločina.

Šin i njeni sljedbenici, njih oko 400, otišlu su 2014. godine na Fidži, nakon što je ona “predvidjela” glad biblijskih razmjera na čitavom Korejskom poluostrvu. Fidži je, pričala je, obećana zemlja u kojoj mogu preživjeti.

No, kako tvrdi bivši član kulta, kad su stigli uzela im je pasoše. Bili su prisiljeni da rade bez ikakve plate, a ritualne batine na misi bile su redovne. Ona ih je tukla, a još češće su vjernici prebijali jedni druge, što se nazivalo “vršidbom žita”.

Guardian je došao do snimka jedne takve mise.

“Kako da ubijem tog demona, to zlo stvorenje?”, govori osnivačica kulta dok drži za kosu jednu sljedbenicu i grubo je baca. “Donesite makaze”, naređuje. “Ova luda ku*ka mora biti odsječena”, govori dok joj krati kosu. Potom se na snimku vidi kako šamara vjernike. Istraga je u toku, ali za sada protiv Šin Ok-ju nije podignuta optužnica.

Hayat.ba

Video u fokusu


Related Posts

Facebook Comments