LifestyleZanimljivosti i zabava

Šta ako jedete samo voće?Poljakinja Tina Stoklosa i njen vjerenik Belgijanac Simon Beun ističu da su frutarijanci i da dnevno unesu između 2.000 i 4.000 kalorija, hraneći se samo slatkim plodovima i kokosovom vodom- poznatijom kao tečnost koja uopće ne sadrži masti.

Prvu nedjelju je odlično podnijela. Odmah poslije se osjećala lagano, optimistično i euforično. Ipak, za “Daily Mail” priznaje da prvu godinu nije bilo nimalo lako. Pošto je bila veoma slaba, na kraju se odlučila preseliti na otok u Indoneziji i krene iznova.

Možda će Vas zanimati i:

Simona je upoznala preko Instagrama, koji se pokazao kao idealan muškarac za nju, pun razumijevanja i podrške.

Njihov jelovnik izgleda ovako:

Za doručak konzumiraju četiri čaše soka od narandže; smuti od sedam banana i pola avokada im je ručak, a sok od narandže i avokado je večera. Za užinu jednu samo svježe hurme.

Iako ljekari upozoravaju na opasnosti od veganske i frutarijanske hrane, par kaže da ovakva ishrana doprinosi vitkoj liniji, daje energiju i poboljšava san. Navodno, frutarijanska hrana može biti opasna po zdravlje, jer ne sadrži željezo, cink i jod. Tina i Simon su uvjereni da je to puko izazivanje panike.Ona priznaje da je odmalena bila gojazna, a da je smršala tek kada je počela jesti samo voće.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button