Prognoza vremena do subote

Prognoza vremena do subote


U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Opšta slika je povoljna. Više svježine u noćnim i jutarnjim satima ugodno će djelovati na većinu populacije. Preporučljivo je djelimično umanjiti aktivnosti poslije podne, obzirom da će temperature tokom dana porasti i moguć je nešto izraženiji osjet sparine.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.09.2018 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Četvrtak 20.09.2018. godine Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura i strujanja toplijeg zraka, moguće su izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.09.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.09.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa zapada, i nestabilno sa kišom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stupnjeva


Facebook Comments