Crna hronikaVijesti

”Umotala sam sina u ćebe i otišla do rijeke”: Crnogorka ispričala kako je ubila svoju bebu










Edina Kastrati (18), osumnjičena za ubistvo svog četveromjesečnog sina, priznala je policiji i tužilaštvu krivično djelo i ispričala detalje kako je počinila zločin.

– Nisam više sa suprugom mogla živjeti na ovaj način, stalno me maltertirao, zbog čega sam odlučila ovo uraditi. Prethodno je drugo naše osamnaestomjesečno dijete bilo kod nevjenčanog supruga i njegove rodbine. To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do rijeke. Tu sam ga bacila u valove rijeke i, kada sam vidjela da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila – kazala je ona u tužilaštvu, izražavajući kajanje i žaljenje zbog svega što je uradila, piše ”Dan”.

Zamjenik državnog tužioca u Bijelom Polju Hasan Lukač odredio je jučer zadržavanje od 72 sata Edini Kastrati zbog sumnje da je 29. juna u plavsku rijeku bacila muško dijete od četiri mjeseca.

– Obaviješteni smo od Odjeljenja sigurnosti Plav da je 29. juna osumnjičena Edina Kastrati svoje muško dijete, staro četiri mjeseca, bacila u plavsku rijeku. Tom prilikom zatraženo je da preuzmem radnje i mjere sa Odjeljenjem sigurnosti Plav. Policija je izašla na lice mjesta, pretražila teren oko plavske rijeke i do sada dijete nije pronađeno. Naložio sam da osumnjičenu privedu, nakon čega sam je saslušao. Ona je u cijelosti priznala krivično djelo teško ubistvo – ubistvo djeteta – izjavio je Lukač.

Podsjećamo, ovo je treće ubistvo djeteta od početka godine. Sredinom maja u Baru je uhapšena Mirjana Škrijelj (29) zbog sumnje da je ubila svoju šestomjesečnu bebu u porodičnoj kući u Sutomoru. Tijelo je pronašao otac u krevetiću. Beba je bila zamotana u mušemu i nije davala znakove života. Istraga je pokazala da je beba zadavljena mušemom.

Škrijelj je pred istražiteljima priznala krivično djelo i njoj je određen pritvor. Dva mjeseca ranije u Podgorici su uhapšeni državljanin BiH Nermin Šišić (27) i njegova partnerica Jelena Jovović (34) zbog ubistva petomjesečne bebe. Sin Jelene Jovović primljen je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici bez znakova života.

Ljekari su uspjeli da ga reanimiraju, ali je već sutradan podlegao teškim povredama. Protiv Šišića i Jovović podignuta je optužnica i ona je na razmatranju u Višem sudu. Šišića terete za teško ubistvo, dok je Jovović optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Njima je zaprijećena maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button