Crna hronika

Napisali oproštajna pisma, pustili muziku i spojili auspuh i kabinu autaDvojica mlađih muškaraca u ranim dvadesetima počinila su samoubistvo. Zastrašujuća vijest odjeknula je u utorak ujutro Zadrom. Automobil Daewoo Matiz s dva beživotna tijela pronađen je u šumi Musapstan oko deset sati ujutro.

Musapstan, nesuđeni zadarski Marjan, nažalost je zapušten, zbog više samoubistava čak i sablastan, ali uprkos tome mnogi zaljubljenici svakodnevno prolaze šumom pješke i biciklima. Jedan je Zadranin prošao u utorak u osam ujutro i začuo muziku.

“Čuo je muziku iz šume, nekih pet ili šest metara od puta, i ugledao automobil. Prošao je dalje jer je mislio da je u automobilu zaljubljeni par pa nije htio smetati. Međutim, istim putem vratio se dva sata kasnije…”

Policajac oživljavao muškarce

Izvor “Večernjeg” zamolio je da ga ne imenujemo i nastavio je:

“Prišao je automobilu i vidio je unutra dva beživotna tijela muškaraca u mlađoj dobi. Vidio je da su spojili izvod iz auspuha u prozor i potom rupu navodno zatvorili izolir-trakom. Prestravio se”, rekao je.

Policija je ubrzo izašla na teren. Nadali su se da mladići nisu u automobilu od navečer, da se sve odigralo nekoliko minuta prije nego što ih je prolaznik uočio, da su možda još uvijek u nesvijesti… Jedan od policajaca pokušavao je oživiti muškarce, ali nije im bilo pomoći.

“Čuo sam samo da je policija kod obojice mladih muškaraca pronašla oproštajne poruke i da nije riječ o ljubavnim razlozima jer poruke upućuju na neke probleme ili svađe, ali ne znam s kime i kada. Ali problemi se moraju rješavati, a ne odustajati na ovakav način. Inače, ova je šuma sve sablasnija, bilo je u njoj i puno slučajeva samoubistava. Tu su navodno organizovane i borbe pasa, stvarno je zastrašujuća. A tek kada se dogodi ovako nešto, to je najveća tragedija”, rekao je sagovornik.

Policija je provodila uviđaj do 13 sati kada su odnesena tijela, a oko 13.30 sati vučna služba odvezla je i automobil.

Utvrđuju sve okolnosti

Policija je apelovala da se ne izlazi u javnost s događajem dok o tragediji ne obavijesti porodica. Kod jednog od muškaraca pronađeni su dokumenti i utvrđeno je da je on vlasnik automobila te da je iz Zadra. Drugi muškarac kod sebe je imao samo oproštajnu poruku i policija je jučer tokom dana i dalje pokušavala utvrditi njegov identitet. Uprkos svim indicijama da je riječ o dva samoubistva, policija, kako se saznaje, ipak provodi opsežne istražne radnje da bi se sve okolnosti ove tragedije koja je potresla Zadar utvrdile do kraja.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button