Svježija jutra i sunčani dani – Prognoza vremena

Svježija jutra i sunčani dani – Prognoza vremena


U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla.
Vjetar u Bosni bit će slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 13, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.

U srijedu, 19.09.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak, 20.09.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U petak, 21.09.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.


Facebook Comments