Vraćaju nam se ljetne temperature

Vraćaju nam se ljetne temperature


U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

U utorak, 18.09.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U srijedu, 19.09.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U četvrtak, 20.09.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.


Facebook Comments