Pozorište mladih Tuzle potpisalo Ugovor o partnerstvu sa Narodnim pozorištem Tuzla

Pozorište mladih Tuzle potpisalo Ugovor o partnerstvu sa Narodnim pozorištem Tuzla

U srijedu, 12.9.2018. godine u Dvorani “Kaleidoskop” realizovana je press konferencija u povodu najave otvaranja 10. Internacionalnih mirovnih susreta mladih Evrope “Bina mira 2018.” koji će se realizovati u periodu od 16 – 23.9.2018. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije

Organizator susreta je Pozoriste mladih Tuzle i Aachener Netzwerk für humanitäre Hilfe und interkulturelle Friedensarbeit e.V.r.

Ovogodišnja jubilarna “Bina mira” u Tuzli će ugostiti 130 osoba iz Njemačke, Belgije, Rumunije, Poljske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji će na 12 različitih lokacija realizovati dnevne i večernje programe besplatne za sve građane Tuzle i okoline.

Na press konferenciji prisutnima su se obratili:
Adnan Mujkić i Ademir Omerćehajić, Pozorište mladih Tuzle
Asja Redžić, Gradska uprava Grada Tuzla
Selma Bajramović, Udruženja VIVE ŽENE Tuzla
Senad Begović, Centar za kulturu Tuzla
Mirza Ćatibušić, Narodno pozorište Tuzla

Na kraju press konferencije svečano je potpisan Ugovor o saradnji između JU Narodno pozorište Tuzla i Pozorišta mladih Tuzle čime je nakon 14 godina postojanja Mladih Tuzle otvorena saradnja između ova dva pravna lica, a sve sa ciljem promocije kulture i umjetnosti i odgoja mlade pozorišne publike.

Tuzlarije

Svečano otvaranje 10. Internacionalnih mirovnih susreta mladih Evrope “Bina mira 2018.” biće upriličeno 16.9.2018. godine (nedjelja) u 18.30h upravo na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

Tuzlarije

Prisutnima će se obratiti: Heinz Jussen, idejni tvorac projekta “Bina mira” i predsjednik Ahenske mreže za promociju mira i interkulturalni mirovni rad, Jasna Zečević, predsjednica Udruženja “Vive žene” Tuzla i Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla

Čast da otvori 10. Internacionalne mirovne susrete mladih Evrope ” Bina mira 2018″ pripala je Jasminu Imamoviću, gradonačelniku Grada Tuzle.

Tuzlarije

Na samom otvaranju biće izvedena predstava “Iskorak” (Režija: Adnan Mujkić) nastala u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruženje “Vive Žene” Tuzla u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansira Evropska unija. U predstavi igra 60 mladih ljudi.

 

Izvor: tuzlarije.net

Facebook Comments