LifestyleTuzlanski kantonU fokusu

Učiteljica sa projektom za učenike pobijedila u nagradnoj igri Fabrike cementa Lukavac

Ovih dana je u dvorištu Osnovne škole „Lukavac Grad“ instaliran poligon za igru mala školica.

Realizatori ovog malog, ali veoma značajnog projekta je Fabrika cementa Lukavac.

Možda će Vas zanimati i:

Naime, oni su nedavno raspisali konkurs za nagradnu igru za najorginalniju ideju za utrošak njihovog cementa. Učiteljica Lejla Kovačević iz Lukavca je prijavila svoju ideju, i ista je pobijedila na ovom konkursu gdje je bilo i na stotinu učesnika.

Ideja je prvenstveno plasirana sa ciljem da djeci pokažemo da pored današnjeg načina igre uz modernu tehnologiju postoje i ljepši, kreativniji i društveniji načini. Igra male školice i druženje sa drugarima je jedna od takvih. Naravno, ovo je samo jedan primjer na koji način djeca mogu pronaći zabavu u svom okruženju bez moderne tehnologije“, rekla je Lejla Kovačević, čija je ideja realizovana.

Uz osmijeh učiteljica naglašava da jedva čeka da i ona sa djecom zaigra i vrati se u djetinstvo kada su ovakve igre bile puno više zastupljene nego danas.

Kovačević napominje da ideju nije bilo moguće realizirati bez pomoći direktorice JU OŠ „Lukavac Grad“  Alme Avdić, koja je pored dozvole za postavljanje ovog malog poligona u školsko dvorište preuzela i obaveze oko dogovora i koordiniranja oko realizacije samog projekta.

Direktorica ove škole je inače i do sada bila primjer kako podržati kreativne ideje i dobre prakse koje će doprinijeti boljem kvalitetu života njenih učenika i osoblja.

Naravno, uz zahvale, prvenstveno FC Lukavac, šaljemo i poziv i drugim poslovnim organizacijama da na sličan način podrže odgoj naše djece, jer definitivno postoje ideje, ali počesto nedostaje sredstava za njihovu realizaciju“, poručuju iz škole.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button