Say YES to american dream! Ne propustite šansu da se 10 mjeseci školujete i živite u Americi

Say YES to american dream! Ne propustite šansu da se 10 mjeseci školujete i živite u Americi

„Američki san“ više nije koncept života kakav vidimo u filmovima i koji je dostupan samo minimalnom broju sretnika van američkog tla. Uz brojne programe i servise koji su dostupni širom svijeta mladi imaju mnogo prilika za otići u SAD i okušati sreću u obećanoj zemlji.

Već značajan broj mladih Bosanaca i Hercegovaca, srednjoškolaca, imao je šansu da provede 10 mjeseci, odnosno jednu školsku godinu u Americi, u američkoj porodici i da tamo ide u školu.

U studiju Kameleon radija smo ugostili djevojku koja je jedan od alumnija YES programa koji im je to omogućio. Merima Muhić, sada koordinatorica YES Alumnija pričala nam je o svom iskustvu tokom boravka „preko bare“.

Dva puta sam se prijavljivala i jedina sam iz Živinica koja je za 10 godina, otkako postoji, bila dijelom ovog programa. Upornost se isplatila, i uspjela sam otići u SAD, steći sjajna iskustva i predstaviti svoju zemlju tamo. Porodica je u početku protivila, ali su nakon što su čuli par iskustava shvatili koliko je ovo dobra šansa za moj lični razvoj“, započinje Merima svoju YES priču.

„Meni je boravak u Americi mnogo značio, jer sam otišla u nekom tinejdžerskom periodu kad sam mrzila sve oko sebe, a kad sam se vratila, vidjevši toliko toga, zavoljela sam samu sebe, ljude oko sebe, ali i Bosnu i Hercegovinu. Amerika je super, ali Bosna i Hercegovina je moja država i zato ne želim ići odavdje“, entuzijastična je ova mmlada djevojka, studentica međunarodnih odnosa.

Merimino iskustvo je samo jedno od mnogih koje sa sobom nose mladi iz naše države koji su imali ovu priliku.

Ako ste učenik ili učenica prvog ili drugog razreda srednje škole u BiH,  I VI MOŽETE ZGRABITI OVU PRILIKU I ISPROBATI „AMERIČKI SAN“.

Testiranje za YES program održava se u Tuzli, u biblioteci Derviš Sušić, u ponedjeljak 17. Septembra od 8:30 do 11:30.

Ne propustite ovu sjajnu priliku – zgrabite nova iskustva!

Više informacija pronaći ćete na FB page-u Yes Bosna i Hercegovina.

Facebook Comments