Metereolozi najavljuju: Jutros sunčano, naoblačenje popodne

Metereolozi najavljuju: Jutros sunčano, naoblačenje popodne


Prije podne u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana, postupno povećanje oblačnosti sa zapada.
U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost.
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.
Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stupnja.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani periodi i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije.
Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.09.2018 (Petak)., u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni i u planinskim djelovima Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.09.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sučnačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.09.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stupnja.

Video u fokusu


Facebook Comments