Sport

Zlatko Dalić: “Ovo mi je najteža noć u životu”

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je nakon poraza od Španije kako mu je to najteža noć u karijeri, a razlog poraza je vidio u napuštanju dogovorenog sistema igre nakon prvog primljenog pogotka.

Ovo mi je najteža noć u karijeri, ali to je život, moramo ovo prihvatiti. Kako nije bilo euforije tako nema niti tragedije. Nije nam lako, ali sada ne smijemo plakati već morano izvući pouke te ići dalje”, rekao je Dalić na konferenciji za medije u Elcheu nakon poraza Hrvatske 0-6 od Španije u okviru Lige nacija.

Možda će Vas zanimati i:

Igrali smo sjajno prvih 20 minuta, imali tri čiste prilike za zabiti gol. Nakon prvog primljenog gola igrači su počeli igrati svaki za sebe, nisu se pridržavali sistema koji smo bili dogovorili, a Španci su počeli dolaziti u situacije koje mi nismo mogli rješavati”, rekao je.

Igrači su svjesni toga, dok smo bili kao ekipa, kada smo se svi zajednički branili i zajednički napadali, sve je funkcionisalo. Sve je bilo dobro dok smo izgledi jedinstveno, kada smo bili kao jedan. Čim smo to napustili bilo je gotovo”, dodao je, prenose hrvatski mediji.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button