Otac se nožem izbo 19 puta, nakon što mu je preminuo sin od temperature

Otac se nožem izbo 19 puta, nakon što mu je preminuo sin od temperature

@Vedran J

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje u Srbiji, ubo se nožem 19 puta ispred prijemnog odjeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomjesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba!

Tragedija se dogodila u petak uveče kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u tu bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala da diše.

Bezuspješno je pokušana reanimacija, a otac djeteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopštena tragična vijest.

Ljekari su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na liječenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutno nalazi na liječenju u Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Porodica Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

“Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod ljekara. Dobio je uput za bolnicu u Zrenjaninu, gdje su mu prepisali čepiće, brufen i praškove”, kroz plač priča Larisov pradeda Ostoja Jovanović.

Rođaka Božica Tomini kaže da njegovo majušno srce nije izdržalo.

“U jednom trenutku je počeo da plavi u predjelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam da ga održavam u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo”, kaže Božica.

Larisov pradeda Ostoja tužno konstatuje da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

“Dan prije smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda”, kaže pradeda.

Filip je bricom povrijedio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je nanio teške povrede. Preživio operaciju, koja je trajala 12 sati.

Laris je prvo dijete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u junu vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunka, pa Filip posjeduje rumunsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Njemačku.

Koji je uzrok Larisove smrti, pokazaće obdukcija.

Izvor: Alo.rs

Facebook Comments