Osnaženi i ujedinjeni idemo u pobjedu: Nema realizacije ničijih autonomaških ciljeva, snaga živiničke SDA to neće dozvoliti

Osnaženi i ujedinjeni idemo u pobjedu: Nema realizacije ničijih autonomaških ciljeva, snaga živiničke SDA to neće dozvoliti


Veličanstvenim skupom pred oko hiljadu članova i aktivista u mjesnom odboru Šerići, općinska organizacija SDA Živinice je predstavila svoje kandidate za Opće izbore i najavila  pobjedu u oktobru.

Nekoliko stotina okupljenih građana nije moglo da uđe u salu i pratilo je skup putem video linka ispred sale Doma kulture u Šerićima.

“Osnovna misija SDA je očuvanje države Bosne i Hercegovine i to je naš najveći projekat. Nezavisna suverena, slobodna, ekonomski jaka i prosperitetna Bosna i Hercegovina koju ćemo ostaviti našim potomcima je vizija i najveći motiv za danas u miru, nimalo lahku političku borbu. Ljudi se bore sa vojskama, protiv tenkova i raznih sila, ali niko nikad nije pobijedio iskrenu snagu naroda, a SDA je upravo to, snaga naroda Bosne i Hercegovine“, istakao je Predsjednik OO SDA Živinice prof.dr.Denijal Tulumović.

Na predizbornom skupu kandidati SDA Živinice nisu nudili slogane i obećanja, nego su predstavili konkretne planove iz Agende SDA 2018.-2026.  Realizacijom te programske platforme će se unaprijediti razvoj Bosne i Hercegovine.

“Snažna započeta reforma u zdravstvu, sudsvu i obrazovanju će se prirodnim procesom jačanja institucija obračunati sa korupcijim i kriminalom, usavršiti državne mehanizme od kantona, preko Federacije do državnog nivo, ojačati privredu, poljoprivredu i našu namjensku industriju. Uporedo s tim, podizat ćemo nivo bosanske svijesti i ponosa zahvaljujući kojima Bosna i Hercegovina više nikad neće biti slaba zemlja na meti balkasnih kasapina“, poručeno je sa skupa.

Živinički tim ima još jednog kandidata, a to je kandidat za člana Predsjedništva Šefik Džaferović, kojem u Živinicama vjeruju, jer je prošao sve najteže ispite na putu građenja i stvaranja naše domovine.

Prije samog skupa, Općinski izborni štab je u Živinicama pustio u rad Info centar, koji će tokom kampanje pružati sve vrste informacija i biti otvoren za sve aktiviste i simpatizere.

 

*Sponzorisano – stavovi iznijeti u tekstu nisu lični stavovi novinara ili stavovi redakcije Kameleona

Video u fokusu


Facebook Comments