FOTO: Poslali ga kući sa 7 dolara u džepu, a danas 2. najplaćeniji glumac na svijetu

FOTO: Poslali ga kući sa 7 dolara u džepu, a danas 2. najplaćeniji glumac na svijetu

@Vedran J

Dwayne “THE ROCK” Johnson progovorio je o najtežem razdoblju u životu, kad je pao u depresiju nakon što je izbačen iz kanadskog nogometnog kluba u američkom nogometu, prenosi Index.hr.

“To nije lako za prihvatiti, no naši najveći i najvažniji snovi koji se ne ostvare često su najbolje što se nikad nije dogodilo”, napisao je drugi najplaćeniji glumac svijeta (ispred njega je samo George Clooney, koji prošle godine uopšte nije snimio film) uz snimku sa seta svog novog filma, Jungle Cruise.

“Prije nego što su me pozvali na set, pogledam gore i vidim utakmicu CFL-a (Canadian Football League) na svom TV-u, i shvatim da je to isti teren na kojem sam ja igrao kad sam bio u CFL-u”, kaže Johnson.

Zatim je pogledao malo bolje i shvatio da na TV-u vidi Wallyja Buona, istog čovjeka koji je njega trenirao, a koji ga je na kraju morao udaljiti iz ekipe.

“Cijenim puno tog čovjeka i cijenim igranje na tom terenu… Toliko sam želio uspjeti, no ponekad u životu ono što najviše želite ispadne najbolji san koji se nikad nije ostvario. Za mene igranje u NFL-u je najbolja stvar koja se nikad nije dogodila”, napisao je popularni glumac.

Američki nogomet The Rock je igrao na Univerzitetu u Miamiju. Nakon što je diplomirao, pridružio se klubu Calgary Stempeders, s nadom da će jednoga dana uspjeti u NFL-u.

Johnson je rekao kako se uvijek najviše trudio te da je napravio sve što je mogao, no to nije bilo dovoljno.

“Umjesto toga, izbacili su me iz ekipe, rekli mi da nisam dovoljno dobar – i poslali me doma iz Kanade sa 7 dolara u džepu”, opisao je. “Nakon godina krvi, suza i znoja, moj san je gotov. Pao sam u depresiju i nisam znao što napraviti ni gdje se okrenuti”.

“Naposljetku, rekao sam ‘jebeš to’ i odlučio se posvetiti drugom putu”, piše The Rock, a ostalo je, kako se kaže, historija.

Izvor: index.hr

Facebook Comments