Sport

KK Lions organizuje turnir u basketu ‘3 na 3’: Cilj je okupiti što više djece na jednom mjestu










KK Lions organizator je Otvorenog prvenstva Tuzle koje će biti održano predstojećeg vikenda u sportskoj sali Gimnazije Ismet Mujezinović.

Kako je govorio za Kameleon Amir Delalić, trener u KK Lions, radi se o turniru u basketu ‘3 na 3’ za mlađe kategorije.

“Ovakav turnir još niko do sada nije napravio, a na njemu će nastupiti djeca uzrasta od 8 do 11 godina. Takmičenje će biti održano u četiri kategorije po godištima i očekuje se oko 200 dječaka i djevojčica. Djeca 2005., 2006. i 2007. godišta svoje utakmice će igrati u subotu, a 2003. i 2004. u nedjelju. Učestvovaće mnoge škole košarke iz Tuzle, no i prijavljeni klinci koji ne treniraju ovaj sport. Naš cilj i jeste da okupimo što više djece na jednom mjestu”, kazao je Delalić, te izrazio nadu da će ovaj turnir u narednom periodu postati tradicionalan.

Turnir počinje u subotu, 28. maja 2016. godine, sa početkom u 10 sati, a biće završen u nedjelju, 29. maja u popodnevnim satima.

Treba spomenuti da je KK Lions ove sezone prvi put nastupio u RKS ligi Tuzla te je, prema riječima Amira Delalića, u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji osvojio peto mjesto, što se smatra velikim uspjehom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button