Sport

HUSIĆ: Ne vjerujem da su moji igrači učestvovali u nečasnim radnjama, ali…
Kladioničarski skandal potresa Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Nakon što je predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić podnio zvaničnu prijavu protiv pojedinih igrača ovog kluba za koje se sumnja da su učestvovali u namještanju rezultata, u medijima se pojavila vijest da je meč 8. kola Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Zvijezde 09 također sumnjiv.

Navodno, pojedinim igračima Zvijezde ponuđeno da kladioničarskim riječnikom meč ide “iz keca u kec”, te da se završi sa tri i više golova (3+), a tako je i bilo. Tim povodom kontaktirali smo prvog čovjeka ekipe iz Siminog Hana Azmira Husića, koji je za SCsport iznio svoju priču.

Možda će Vas zanimati i:

“Nemam komentar, dobili smo 3:1, od početka smo išli da pobijedimo i tako je i bilo. E sad, ko je šta radio, ne interesuje me, niti mogu za bilo kojeg igrača sa sigurnošću tvrditi da li je čist. Trenutno, nemam nikakvih informacija da je neki igrač Tuzla Citya učestvovao u nečasnim radnjama u tom meču”, kazao je za naš portal Husić.

Kako kaže, ništa neće prepustiti slučaju, a već najavljuje i internu istragu u klubu.

“Opet kažem, ja mogu samo za sebe tvrditi da sam čist, a šta je u glavama igrača, to ne znam. Svakako, na našem prvom treningu u četvrtak stavit ću akcent na tu priču. Obavit ću razgovor s igračima i tražit ću od njih da se distanciraju od takvih slučajeva. Sport nije mjesto za nečasne radnje”, rekao je Husić.

Potom se osvrnuo i na Zvijezdu 09, koja je pod posebnom lupom istražnih organa.

“Objektivno, po čemu je to Zvijezda zaslužila bolje rezultate. Igrali su s takvim ekipama da nisu ni mogli ostvariti više od ovoga. Eh, sad, da li su igrači, kako se tvrdi, bili akteri tih igara u kladionicama, to ne znam, to će se tek utvrditi”, kazao je Husić.

Izvor: scsport.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button