Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Mostaru

Red Bull Cliff Diving ove sedmice u Mostaru

Oleksiy Prygorov of the Ukraine dives from the 27 metre platform on Stari Most during the first competition day of the fifth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series at Mostar, Bosnia and Herzegovina on September 15, 2017.

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva na Starom mostu sve je bliže, a dok se čeka  subota 8. septembra i novi spektakl, popularni reperi Helem Nejse su posjetili Mostar i najavili brojna zanimljiva dešavanja u predstojećim danima.

Preostalo je još nekoliko dana do Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru. Kao što su nedavno najavili, Stihomir Klepić i Čika Gagara iz sarajevske hip hop ekipe Helem Nejse su se zaputili u grad na Neretvi, kako bi pratili dešavanja vezana za takmičenje.

Najprije su obišli Stari most, gdje će najbolji svjetski skakači i skakačice 7 i 8. septembra po četvrti put demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće. Izgrađen 1566. godine, i s tradicijom skokova dugom četiri i po stoljeća, most je je jedina lokacija prvenstva koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svjetske baštine.

Stihi i Gaga su takođe pozvali gledaoce da dođu na vrijeme i zauzme što bolja mjesta na plaži ispod mosta, jer će imati priliku da uživaju u vrhunskim prizorima.

Energični hip hoperi su prošle godine odradili izvrstan posao kao voditelji na samom takmičenju, a naredne subote će reprizirati tu ulogu, i to u tandemu sa sportskim novinarom Vedadom Šurkovićem.

Otkrili su lokaciju koncerta koji će Helem Nejse u Mostaru održati nakon takmičenja, u subotu naveče, a to je plato ispred Hamam muzeja u Starom gradu. Najavili su i brojna druga dešavanja u danima Red Bull Cliff Diving takmičenja, kao što su after partyji u Pećini (klub Alibaba) gdje će u petak nastupiti Frenkie, Kontra & Indigo, dok u subotu na istoj lokaciji svira sjajni DJ/VJ dvojac Diskobajagi.

Kao i prošle godine, organizovana je posebna linija talgo vozom koja će na dan takmičenja prevoziti gledaoce iz Sarajeva u Mostar i nazad. Voz iz Sarajeva polazi u 8:55, a povratak iz Mostara je u 17:40 istog dana. Karte su od ponedjeljka u prodaji na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu, a s obzirom na iskustvo od prošle godine, kad je rasprodano čak pet kompozicija, uputno je kupiti ih na vrijeme.

Sve informacije i vijesti o takmičenju mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Facebook Comments