Crna hronika

SARAJEVO: Mladić (22) se predozirao na partyju: Bio pozitivan na sve vrste narkotika osim na heroin i kokain
Na tehnopartiju u amfiteatru sarajevskog Doma mladih, 16. avgusta ove godine odvijala se prava drama nakon što se 22-godišnji Dž. H. iz Sarajeva predozirao ekstazijem i spidom. Mladić je preminuo iste noći u Kliničkom centru u Sarajevu, nakon što su ljekari pokušali da mu spase život.

Urađen nalaz

O drami koja se odvijala u vrijeme nastupa DJ-a Marka Nastića, nije bilo zvaničnih informacija, a kako Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi, sve je počelo kad je 22-godišnjaku iznenada pozlilo na podiju.

Mladiću, koji je polako gubio svijest, pritekli su u pomoć pripadnici Policijske uprave Centar, koji su shvatili da moraju brzo reagirati pa su ga odmah odvezli u Klinički centar u Sarajevu.

Mladić je po dolasku u Klinički centar još davao znake života, a ljekari su ga odmah priključili na infuziju. Posumnjalo se da je predoziran pa je urađen nalaz na droge.

Utvrđeno je da je 22-godišnjak bio pozitivan na sve vrste narkotika osim na heroin i kokain. U krvi je najviše imao stimulansa, spida i ekstazija, što je poznato i kao “plesna droga”, koja se najčešće koristi na cjelonoćnim zabavama elektronske muzike.

Sat borbe

Poslije sat borbe za njegov život i nekoliko pokušaja reanimacije, 22-godišnjak je ipak preminuo. Kako saznaje Avaz, nije rađena obdukcija i mladić je ukopan 18. avgusta. Iza njega su ostali majka i otac.

Policiji je odranije poznato da mladi na tehnopartijima konzumiraju drogu, ali do sada na ovim okupljanjima nije bilo smrtnih slučajeva.

Droga i muzika

Ekstazi spada u psihostimulatore, a narkopodzemlje iskoristilo je najnovije trendove u popularnoj muzici kako bi usmjerilo tržište na konzumaciju upravo ove droge. Novi muzički ritmovi koji se pojavljuju pod zajedničkim imenom dens, traže veliki fizički angažman plesača, a upravo im ekstazi daje snagu koja im nedostaje.

Izvor: AVAZ

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button