SvijetZanimljivosti i zabava

Malo drugačije vjenčanje: Ukrajinska snajperistkinja se udala u šumi, puška kao “modni dodatak”













Ukrajinska snajperistkinja Evgenia Emerald – poznata kao “Ivana Orleanka” svoje zemlje – udala se za muškarca, vojnika kojeg je upoznala na početku ruske invazije.

Snajperistkinja i suborac Evgenij Stipanjuk vjenčali su se u petak blizu fronta na ceremoniji održanoj u šumi u Harkivu.

Datum vjenčanja imao je posebno značenje za par jer je petak bio Dan branitelja, državni praznik u čast veterana i poginulih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga. Bio je to i Stipanjukov rođendan.

https://www.instagram.com/p/CjtCrdpLPPs/?utm_source=ig_web_copy_link

Vojni general vodio je ceremoniju vjenčanja para, koji se zaljubio ubrzo nakon početka rata u februaru i brzo su se zaručili u augustu.

“Razumijemo da bi svaki dan mogao biti posljednji i ne želimo odgađati život za kasnije”, napisala je Emerald na Instagramu.

Na fotografijama koje su podijelili na društvenim mrežama, Evgenia se može vidjeti u dugoj bijeloj vjenčanici, dok je njen suprug odlučio nositi vojnu uniformu i pištolj. Umjesto cvijeća, mlada je u rukama držala klasje pšenice.

https://www.instagram.com/reel/CjxFyEbJaoj/?utm_source=ig_web_copy_link

Trenutke svog “posebnog dana” podijelila je na Instagramu, napisavši da “idealnije vjenčanje nije mogla zamisliti”.

“Danas sam službeno postala supruga vojnog lica. To se dogodilo na prvoj liniji i general Oružanih snaga Ukrajine vodio je ceremoniju”, otkrila je.

“Ovo je poseban dan – mnogo je razloga za slavlje. Želim čestitati svim braniteljima. Slava Herojima! Čestitam i svom voljenom, jer mu je danas rođendan. Sada sigurno nikada neće zaboraviti datum svog vjenčanja”, dodala je.



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button