Svakodnevnica prikazana u novom spotu tuzlanskog repera Cap One

Svakodnevnica prikazana u novom spotu tuzlanskog repera Cap One

Foto: Screenshot

Kiše poslije kojih nema duge, dio su sivila i svakodnevnice u čitavoj Bosni i Hercegovini, ali i regiji, što je Cap One doslovno prenio na svoj novi spot za pjesmu “Dok liju kiše”.

Originalno štivo u klasičnom hip hop izražaju, pjesmi kroz novi spot, daje sasvim novi vizualni oblik i konkretizuje stvari koje se svakodnevno dešavaju u životima mladih ljudi koji su, bez posla i budućnosti, izabrali poseban način za preživljavanje. Samim time, poruka pjesme i spota jeste da takve persone i završe po “(ne)suđenom karma” pravilu.

“Trudim se da objasnim svu tu situaciju sa moje tačke gledišta i da pošaljem poruku, pa možda čak i ulijem nadu našem društvu, da društvo stvara pojedinac, i da vrijedan i zdrav pojedinac čini vrijedno i zdravo društvo. Sumirano, pjesma je u reperskom zargonu “storytelling” duha u pravom rap obliku! Stay humble, be real, one love” – kaže Cap One.

Pjesma je na YouTube objavljena prije par dana i već ima blizu 4000 pregleda.
Spot su snimali Vedram Haračić i Saša Raičević, a uloge su uzeli Dino Kabadajić, Damir Atić, Alen Ramić, Tarik Mehačević i Isa Arnaut.

Related Posts

Facebook Comments