Edina Selimović za Kameleon: Sutra srce mora da zaigra 110% zajedno

Edina Selimović za Kameleon: Sutra srce mora da zaigra 110% zajedno

@Vedran J
Amra Džambić (lijevo), Edina Selimović (u sredini), Lejla Softić (desno)

Žensku odbojkašku reprezentaciju BiH u nedjelju očekuje jedna od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Protivnik je Španija, a pobjedom bi naše Zmajice došle na korak tog historijskog podviga.

Jedna od naših najboljih reprezentativki Edina Selimović također smatra da je utakmica sa Španijom jedna od najbitnijih za ovu generaciju bh. odbojkašica.

“Ova utakmica će 90 posto da odluči o našem plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nakon pobjede u Rumuniji rezultatom od 3:2 i Latvije u Kaknju od 3:0, desio se mali kiks u Španiji i to nije nista strašno. Imamo kvalitetniju i bolju ekipu, treba samo da ispravimo greške, slušamo savjete i instrukcije i pobjeda je na našoj strani. Sutra srce mora da zaigra 110% zajedno, timski. Imat ćemo podršku BH Fanaticosa i očekujemo što brojniju publiku koja će svakako da pripomogne ovoj ako Bog da pobjedi”, rekla je Selimović za Kameleon.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između ženskih reprezentacija BiH i Španije igra se u nedjelju, 26. avgusta 2018. godine sa početkom u 20.30 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

U našoj Grupi F, selekcije Rumunije, Španije i BiH imaju omjer od 2 pobjede i 1 poraza, dok je Latvija posljednja bez bodova. Rumunija ima 7, Španija 6, a BiH 5 bodova.

Facebook Comments