Omer Berbić: Za šta nam služe semafori u Tuzli, ukoliko nas vazda izdaju u turističkoj sezoni?

Omer Berbić: Za šta nam služe semafori u Tuzli, ukoliko nas vazda izdaju u turističkoj sezoni?

Pretpostavljam da se niko iz gradske uprave neće osjetiti nadležnim za rješavanje ovog problema, pogotovo jer svjetla na semaforu kod OŠ “Centar” već duže vrijeme trepere narandžastim svjetlom, ali se niko nije sjetio da ih popravi iako vjerovatno većina tu prolazi na putu prema kući.

Piše: Omer Berbić

Zanima me da li treba da se desi neka katastrofa da bi gradska uprava odreagovala na ovaj treptajući fenomen ili će se do kraja sezone uzdati u vozačko znanje Tuzlaka i Tuzlanki, te mnogobrojnih gostiju koji se ovih dana prije kupanja zabavljaju pretrčavajući magistralu bez semafora i između jurcajućih automobila.

Istina je, ja nisam stručan za putnu infrastrukturu, ali zar nije došlo vrijeme da se semafori osavremene u skladu sa tehnološkim dobom, te da ne zavisimo od godišnjih odmora stručnjaka pri našoj gradskoj administraciji.

Vrijeme je da se vrati odgovornost u politiku i javne kompanije. Vrijeme je da počnemo zapošljavati sposobne i odgovorne, a ne podobne, te je napokon vrijeme da nakon mjesec dana gradska uprava odreaguje i počne rješavati svakodnevne realne probleme građana.

Ne zahtijevamo otkaze, ali zahtijevamo rješenja.

Ukoliko ne znate riješiti probleme, nije sramota tražiti pomoć, Tuzla ima mnogo stručnjaka.

Facebook Comments