DRAGAN LUKIĆ: U Jedinstvu nametnuti svjetski ili evropski kvalitet rada

DRAGAN LUKIĆ: U Jedinstvu nametnuti svjetski ili evropski kvalitet rada

@Vedran J

Aktuelne viceprvakinje BiH u rukometu, igračice OŽRK Jedinstvo proteklog vikenda startale su sa pripremama za novu sezonu. Novom treneru Draganu Lukiću na raspolaganju je trenutno 19 igračica, koje će se pokušati nametnuti kako bi izborile mjesto u timu.

Nakon par treninga u dvorani Mejdan, novi trener Lukić kaže kako polako uviđa neke stvari. Ne obećava mnogo, samo red, rad i disciplinu.

“Počeli smo malo ‘oštrije’ da radimo, a u narednom periodu odigraćemo neke trening utakmice i sagledaćemo malo bolje kvalitet ove ekipe. Pripreme će biti odrađene u Mejdanu, a plan je odigrati pripremne utakmice na turnirima u Osijeku (1.9.), Rumi (9.9.) i Tuzli (15.9.). Prebacili smo iz omladinskog pogona šest igračica, mislim da je to optimalno u ovom trenutku”, rekao je Dragan Lukić u razgovoru za Kameleon.

Uprava OŽRK Jedinstvo potpisala je ugovore sa šest novih igračica. U Tuzlu su stigle Marijana Trbojević, Teodora Savić, Zorana Miličević, Jasna Saletović, Dina Saletović te Andrea Mijailović.

“Sezona bi trebala početi 22. i 23. septembra. Mi se pripremamo kao da počinje tog vikenda, ali bih volio da počne i kasnije, jer bi želio da se što bolje pripremimo za sezonu”, dodao je Lukić.

Inače, Dragan Lukić je poznato ime u svijetu rukometa. Bio je trener šabačkih klubova Metaloplatike i Medicinara, novosadske Vojvodine, te kluba All Etihad iz Bahreina. Zanimljivo je i da posjeduje EHF Master coach certifikat.

“Pokušaću na ekipu prenijeti svoje znanje i iskustvo koje imam. Da bi to uradio, moraju postojati i određeni uslovi i oprema za dobar trening, jer samo tako možemo nametnuti jedan svjetski ili evropski kvalitet rada”, zaključio je Dragan Lukić u razgovoru za Kameleon.

Facebook Comments