Tuzla: Pokrenuta interna istraga zbog neisporučenih pošiljki u Centru pošta

Tuzla: Pokrenuta interna istraga zbog neisporučenih pošiljki u Centru pošta

U Centru pošta Tuzla u toku je interna istraga o slučaju neisporučenih pošiljki s konkursnom dokumentacijom šest profesora i nastavnika, saopćio je direktor Centra Adin Huremović, nakon sastanka sa premijerom TK-a Jakubom Suljkanovićem i ministrom obrazovanja i nauke Zlatanom Muratovićem.

Prema riječima direktora Huremovića, ukoliko bude utvrđen propust počinioci će biti sankcionisani.

Prema konkursu koji je objavilo Ministarstvo obrazovanja, kao i prethodnih godina, „traženu dokumentaciju u originalu, ovjerenoj ili neovjerenoj kopiji, kandidat dostavlja neposredno na protokol škole ili preporučeno putem pošte (na adresu škole)“.

Pošiljke šest kandidata, čija konkursna dokumentacija nije dostavljena u škole, poslane su kao obična pismonosna pošiljka čiju sljedivost nije moguće utvrditi, saopćeno je iz Vlade TK.

Izražavajući žaljenje, svjesni koliko je opterećujuća neizvjesnost zapošljavanja u obrazovanju i uvažavajući situaciju u kojoj su se našli kandidati čija dokumentacija nije isporučena, i premijer Suljkanović i ministar Muratović ističu da će, ukoliko se utvrdi propust nadležnih organa, kandidatima biti omogućeno pravo učešća u daljnjoj konkursnoj proceduri.

Facebook Comments