ArhivaLifestyle

Gole fotografije Marilyn Monroe ugledale svjetlost dana

Isprva se mislilo kako su fotografije sa snimanja filma uništene, sve dok ih producentov sin nakon skoro šest decenija čuvanja ‘pod ključem’ nije odlučio pokazati javnosti.

Prva gola scena Marilyn Monroe dogodila se u filmu ‘The Misfits’ koji je osmislio njen tadašnji muž, američki književnik i pisac, Arthur Miller. Iako je ta scena izbačena, sada su procurile fotografije koje dokazuju kako je Marilyn bila prva američka glumica koja se skinula u filmu.

Isprva se mislilo kako su fotografije sa snimanja uništene, sve dok ih producentov sin nakon skoro šest desetljeća čuvanja u tajnosti pod ključem do očeve smrti 1999., nije odlučio otkriti. Fotke tako prikazuju ljubavnu scenu Monroe i glumca Clarka Gablea u kojoj ona sjedi na krevetu golih leđa i stražnjice, dok je sprijeda pokrivena plahtom.

– Moj otac je inače uništavao fotografije neiskorištenih scena, ali za ovu je mislio da je vrijedna čuvanja – rekao je Curtice Taylor (71), sin producenta Franka Taylora. Taj film, priča o trojici kauboja koji se natječu za lijepu ženu, bio je poklon glumici od njenog muža.

Kako je Miller shvatio da njegova supruga očajnički želi glumiti, odlučio se i sam angažirati i pomoći joj da snimi jedan film s njim. Ipak, pothvat nije završio uspješno. Marilyn je sve više padala u depresiju, na snimanje je kasnila i dolazila ne pripremljena. Rastali su se kada su i započeli snimanje, 1961. godine.

– Ako pročitate scenarij filma, nigdje se ne spominje nikakva golotinja. Kada se skinula, svi su ostali i šoku – rekao je Curtice. U ono doba vladala je stroga cenzura seksa i golotinje u filmovima pa su se proizvođači filmova morali snalaziti na kreativnije načine kako bi ‘začinili’ scenu. Ipak, potpuno gola Monroe bila je puno više nego što je cenzura dopuštala.

Bio je to njezin posljednji završeni film, a umrla je u dobi od 36 godina samo godinu dana nakon snimanja od pretjeranog doziranja tableta za spavanje. Fotografije će biti uvrštene u biografiju ‘Marilyn Monroe: Privatni život javne ikone’ autora Charlesa Casilla koja izlazi 14. kolovoza ove godine.

24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button