Preko četrdeset glumaca na snimanju filma “Fatima – godine genocida” – FOTO

Preko četrdeset glumaca na snimanju filma “Fatima – godine genocida” – FOTO

Ulogu jednog od zločinaca u filmu "fatima-godine genocida" igra i Hazim Mujčinović

Protekle sedmice mnogi Cazinjani koji su se uputili ka Bosanskoj Krupi naišli su na iznenađenje – dio puta u mjestu Stijena povremeno je bio zatvoren za saobraćaj. Put je bio zatvoren jer se na njemu snimala jedna od najzahtijevnijih scenaiz filma “Fatima – Godine gencida“.
Režiser Mirsad Ademovic i ekipa filma “Fatima – godine genocida” će u Bosanskoj Krajini snimati i tokom narednih mjeseci na više lokacija, zbog čega će pojedine ulice i putevi biti zatvoreni, a saobraćaj preusmjeravan na alternativne pravce.

Radoznali prolaznici su se  silno trudili da uhvate poneku fotografiju ili zabilježe snimku sa snimanjan međutim osiguranje na filmskom setu je uspješno štitilo scenogtafiju i filmsku ekipu.

Stijena, Ćoralici, Krivaja i druga mjesta kod Cazina i Bihaća identični su mjestima Konjević Polje kod Bratunca, fabrici akumulatora u Potočarima i predjelima na putu spasa do Nezuka.
Darja Badnjević, Admir Šehović, Erna Begatović, Hazim Mujčinović, Ismet Šabaredžović, Emir Ibrahimović i Jasmina Ibrahimović samo su neki od glumaca koji su  ovih dana prisutni na snimanju. Uskoro se očekuje pojavljivanje glumaca Mikael Björkman iz Šwedske i Bryn Coldrick iz Irske, čije uloge u filmu nismo uspjeli saznati. Također, uskoro će se filmskoj ekipi od ukupno 42 glumca pridružiti i glumci Alija Aljević, Miro Barnjak, Sandra Aranđelović, Irfan Kasumović, Saša Milinković, Adem Smailhodžić, Ivo Krešići mnogi drugi.

Ova filmska priča je scenaristički sažetak o patnjama i stradanju naroda u Podrinju od 1992-1995.godine, i prvi je  igrani film u Bosni i Hercegovini koji tematski obrađuje sve periode rata i genocida u Podrinju i Srebrenici.

Facebook Comments