Koncert benda “Farra Fanfarra” i Spray paint art na Danu mladih

Koncert benda “Farra Fanfarra” i Spray paint art na Danu mladih

Turistička organizacija grada Loznice će u čast Dana mladih (12. avgust) organizovati dva događaja – koncerte portugalskog muzičkog sastava “Farra Fanfarra” i performanse mladog umetnika Branka Biberčića u Banji Koviljači (nedelja, 12. avgust od 18h) i u Loznici (ponedeljak, 13. avgust sa početkom u 19h).

Spray paint art je vrsta moderne umetnosti nastala u Meksiku ranih ’80.-ih godina. Ova umetnost podrazumeva nanošenje boje u spreju na neku vrstu neporoznog materijala, kao što su drvo, metal, keramika, staklo ili plastika.. Ovo je jedinstven vid umetnosti koji se obično vezuje za ulice velikih gradova a motivi koji se sreću na ovim umetničkim delima su uglavnom nadrealni pejzaži planeta, piramida, gradova ili prirode.

U okviru Dana mladih, sugrađani i posetioci će u nedelju 12. avgusta od 18.00 časova u Banji Koviljači i u ponedeljak 13. avgusta od 19.00 časova u Loznici, biti u mogućnosti da prisustvuju performansu Branka Biberčića, mladog talentovanog umetnika iz Loznice koji slika na papiru kunzdruku i lesonitu.

“Farra Fanfarra” je portugalski umetnički sastav iz Lisabona, sastavljen od muzičara i zabavljača specijalizovanih za stvaranje zaraznih ritmova uz pomoć duvačkih instrumenata i akustične muzike. U svom jedinstvenom repertoaru kombinuju najrazličitije muzičke stilove, od roka i džeza do balkanskih i latino ritmova. Orkestar broji 9 izvođača. Njihov ulični ili koncertni nastup je pravi pršteći zeleni talas limenih instrumenata. Ovaj orkestar je u poslednjih par godina dobio nekoliko značajnih priznanja – Prva nagrada na takmičenju uličnih muzičara Haizetara International Competition of Street Music Bands 2016. a zatim i Prvu nagradu za najbolji strani orkestar na 57. Dragačevskom saboru trubača u Guči, 2017. godine.

I ove, kao i prethodne godine, TOG Loznice organizovaće 2 koncerta portugalskog bras orkestra “Farra Fanfarra”, u Banji Koviljači i Loznici. Ovi fenomenalni izvođači i zabavljači prirediće pravi spektakl za turiste i goste Banje Koviljače u nedelju 12. avgusta od 19.00 časova u banjskom parku.

Portugalski orkestar će narednog dana, u ponedeljak, 13. avgusta od 20.00 časova nastupiti na platou ispred Vukovog doma kulture gde će se predstaviti lozničkoj publici koja će zasigurno uživati u njihovom koncertu.

Facebook Comments