BiHU fokusu

Prognoza vremena: Proljeće nastavlja sa svojim promjenama










Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C.

Mada će povećana naoblaka i nestabilne vremenske prilike uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, opšta slika će, uz svježije noći i jutra, te umjerene temperature tokom dana, biti relativno povoljna. Hronični bolesnici ne bi trebali osjećati jače tegobe. Mjestimične pljuskovite padavine povremeno će kvariti ugođaj.

Možda će Vas zanimati i:

U utorak, 15.05.2018., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući u Hercegovini u ranim jutranjim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C.

U srijedu, 16.05.2018., preovladavat će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22°C.

U četvrtak, 17.05.2018., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button