Ja u Srbiji smijem da kažem da mi je deda Hrvat, a golman Hrvatske ne smije ni pomenuti srpsko porijeklo!

Ja u Srbiji smijem da kažem da mi je deda Hrvat, a golman Hrvatske ne smije ni pomenuti srpsko porijeklo!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da “izokrene istinu”.

Ona je to izjavila povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govorAleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice “Oluje”.

– Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno bijelo i obrnuto, bielo crno – rekla je Brnabić.

Naglasila da od predsjednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali “Oluju”, prenosiB92.

U odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsjednica Vlade Srbije.

– To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom – navela je Brnabić.

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

Facebook Comments