Ceremoniju otvaranja Sarajevo Film Festivala vodit će ALBAN UKAJ

Ceremoniju otvaranja Sarajevo Film Festivala vodit će ALBAN UKAJ


Sarajevo Film Festival (SFF) bit će otvoren u petak, 10. avgusta, nizom svečanih događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Festivala. Svečanu ceremoniju otvaranja vodit će glumac Alban Ukaj, navedeno je na stranici SFF-a.

Svečana ceremonija otvaranja bit će održana u Narodnom pozorištu Sarajevo. SFF, kao festival otkrića novih generacija koje će u budućnosti predvoditi regionalnu kinematografiju, s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina svečane ceremonije otvaranja prepušta upravo uspješnim filmskim umjetnicima mlade generacije, kao znak podrške i promocije mladih regionalnih filmskih snaga.

Čast da vodi svečanost otvaranja 24. Sarajevo Film Festivala dodijeljena je ove godine glumcu Albanu Ukaju.

Alban Ukaj je rođen 1980. godine u Prištini. Upisao je studij glume na Dramskom fakultetu u Prištini, u klasi profesora Faruka Begollija, da bi 2001. godine nastavio studiranje na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i diplomirao 2006. u klasi profesora Aleksandra Jevđevića.

Kao glumac je bio angažiran na predstavama u produkciji MESS-a te Narodnog pozorišta u Sarajevu, Kamernog teatra 55, Pozorišta mladih i Zetskom domu na Cetinju, Bitef teatra/Hartefakt fonda.

Više puta je nagrađivan za najboljeg glumca na pozorišnim festivalima u Bosni i Hercegovini i regionu.

U prethodnim izdanjima uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić te glumcima Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.

Video u fokusu


Facebook Comments