NIKAD TO NE MOGU SEBI OPROSTITI: Majka je ostavila djecu u dvorištu ‘na minut’, a evo šta se onda desilo…

NIKAD TO NE MOGU SEBI OPROSTITI: Majka je ostavila djecu u dvorištu ‘na minut’, a evo šta se onda desilo…

Pomislite samo koliko puta vas djeca dozivaju, a vi odgovorite da dolazite za minut? Sve bih dala da mogu da vratim vrijeme i istrčim, ali prosto, milion puta dotad sam na njihova dozivanja odvraćala sa “Za minut”.

Nismo javno ulazili u detalje Isline smrti iz više razloga. Glavni je taj da je to toliki šok za nas da nam je sve i dalje nestvarno. Međutim, shvatila sam da, ukoliko podijelim svoju priču, mogu da spasim neko drugo dijete, kaže majka Sonya Hawkins u ispovijesti o tome kako se njena kćerkica udavila, prenosiBlic.

Ovako glasi njena priča..

Nedjelja, 22. april, počela je kao normalan dan. Muž je izašao da pozavršava neke poslove, a ja sam bila kod kuće sa djecom koja su se igrala u dvorištu u bazenu. Isla NIJE bila u bazenu. NIKADA nije ulazila u bazen.Ja sam trčkarala od dvorišta do kuće jer sam širila veš za sušenje. Naručila sam nam ručak, a onda odlučila da uđem i za Islu napravim i njene omiljene makarone sa sirom.

Znam da sam mužu poslala poruku u 13:04. U kući sam poslije toga bila možda dva minuta, kada je sin Finn došao i pitao me da izađem napolje.

– Hoću, za minut. Samo da završim ove makarone – rekla sam mu.

Nije djelovalo kao da je nešto hitno…nije shvatao ozbiljnost situacije.

Pomislite samo koliko puta vas djeca dozivaju, a vi odgovorite da dolazite za minut? Sve bih dala da mogu da vratim vrijeme i istrčim, ali prosto, milion puta dotad sam na njihova dozivanja odvraćala sa “Za minut”.

Nekih minut ili dva kasnije, Finn je opet došao da me pozove da izađem. Izašla sam i zatekla Islu u bazenu, licem okrenutim nadole.

Izvukla sam je i odmah počela sa oživljavanjem. Počela je da povraća, pa sam izvela Hajmlihov manevar. U tom trenutku, shvatila sam da mi treba pomoć i počela sam da vrištim. Komšija je čuo, preskočio ogradu i zamijenio me u oživljavanju, dok sam ja utrčala unutra da pozovem Hitnu pomoć. Bilo je 13:09. Stigli su i odvezli je.

Pozvala sam Jaya i otišli smo u bolnicu. Sjedili smo ispred i slušali kako pokušavaju da je ožive, a onda i rečenicu:

“Vrijeme smrti: 13:38”.

djevojcica-islin

Sve mi je bilo kao da sam u filmu, potpuno nerealno.

Prije 34 minuta Isla je bila živa, a sad je mrtva. Mora da se nekako okliznula, pala u nesvijest i pala u bazen. Imala je samo 12 kilograma. Ljekari su nam rekli da, ukoliko je bila u nesvijesti, mogla je da se udavi za manje od 30 sekundi.

Čitate o takvim užasnim slučajevima, gledate ih u vijestima, ali uvijek mislite da se to dešava nekom drugom.

Međutim, može da se desi svakome, za par sekundi. Nikad ne ostavljajte djecu samu pored bazena. Ne idite u toalet, ne pravite sladolede, ne pravite sendviče misleći da ulazite u kuću samo na minut.

Ja nikad nisam brinula jer Isla nikad nije ulazila u bazen. A da li ste znali da se zapravo najveći broj davljenja odigrava dok dijete NE PLIVA?

Dan prije nego što je umrla, zamolila me je da joj stavim malo šminke. Bila je presretna, a ja sad plačem nad ovom slikom jer više nikada neću moći da je mackam šminkom. Nema više Isle i nema cijele jedne budućnosti koju sam izmaštala.

We have never publicly shared the details of Isla’s death for several reasons. Mainly, It has been such a shock to us…

Gepostet von Sonya Hawkins am Dienstag, 10. Juli 2018

Related Posts

Facebook Comments