STATUS DANA: Dragi vi koji iznajmljujete stanove, mi smo i kod kuće imali toplu vodu!

STATUS DANA: Dragi vi koji iznajmljujete stanove, mi smo i kod kuće imali toplu vodu!

Sezona je kada studenti iz studentskih gradova borave u rodnim gradovima, oni koji su položili sve ispite uživaju u raspustu, a oni drugi čekaju nove ispitne rokove. Tako i u Tuzli, zato je i pravo vrijeme za lov na na dobre stanove u kojima će provesti narednu godinu studija i pripravničkog. Ne love sada stanove samo studenti, nego i svi oni koji su u Tuzli pronašli svoje mjesto pod suncem i ostaju ovdje da rade i žive nakon fakulteta, ali i oni koji se nastoje osamostaliti od roditelja.

Kako god, svi koji traže stan koji će iznajmiti susreću se sa problemima o kojima je na svom FB profilu pisala naša kolegica Damira Ibranović. Njen status prenosimo u potpunosti:

“Dragi vi koji iznajmljujete stanove, a naglaskom na one koji iznajmljuju stanove studentima,

Jel vi mislite da smo mi koji tražimo te stanove maloumni, ranije smo živjeli u štalama i to u nekim vukoj**inama, d’izvinete?

Komforan stan, extra namješten, u centru grada, 3 min od fakulteta ne može biti stan u Gornjem Mosniku, u niskom prizemlju kuće, s kuhinjom iz ’62, krevetom na kome su spavale 3 generacije vaše familije i pločicama iz Titinog vakta!! A uz to, tražite da vam takav plaćamo k’o onaj koji fakat odgovara ovom opisu, npr. u Titanik zgradi!

Nakon godina provedenih u iznajmljenim stanovima u Tuzli, nagledala sam se svašta, a najmanje upoznala ljudi koji u oglasu napišu stvarno stanje onoga što iznajmljuju!

Zato, de ba ljudi, malo smirite doživljaj, svi smo mi i kod kuće imali toplu vodu! ‘Fala!”

Pišite nam svoja iskustva s iznamljivanjem stanova,  sigurni smo da ćete imati neki slučaj koji se uklapa u Damirin opis. 🙂

 

Facebook Comments