Ako još niste isprobali NEXTBIKE u Tuzli, ovi ljetni dani su savršena prilika za to

Ako još niste isprobali NEXTBIKE u Tuzli, ovi ljetni dani su savršena prilika za to

@Vedran J

Već više od godinu dana u Tuzli je aktivan sistem gradskih bicikala NEXTBIKE. Građani “grada soli” NEXTBIKE koriste od jula prošle godine, iznajmljivanjem ukupno 25 bicikala koji se nalaze na tri lokacije u gradu (Bingo City Centar, parking Pravoslavna crkva i Slavinovići – raskrsnica Bingo).

“Da bi građani koristili uslugu, trebaju obaviti kratku registraciju putem web stranice nextbike.ba, putem naše mobilne aplikacije ili na samom NEXTBIKE terminalu. Svi korisnici koji se registruju i uplate godišnju članarinu od 20 KM mogu svaki dan koristiti bicikla 30 minuta besplatno, a nakon toga cijena korištenja iznosi 1,50 KM po satu, što se odbija od pomenutih 20 KM koje korisnik uplati kao neka vrsta pre-paid kredita”, pojasnio je Ahmed Ćerimović, direktor projekta NEXT BIKE.

Posebnost ovog sistema ogleda se u tome da svi korisnici NEXTBIKE-a koji se registruju u Tuzli, svoju karticu mogu koristiti u bilo kojem drugom gradu, Zagrebu, Berlinu, Lajpcigu, Makarskoj, tačnije, u svim gradovima koji su bogati ovim fantastičnim sistemom prevoza.

Registracija za NEXTBIKE je veoma jednostavna, gdje korisnik dobije svoj PIN uz pomoć kojeg renta svoj bicikl. Uplata je 20 KM što predstavlja kredit ili godišnju članarinu. Svaki dan je pola sata besplatno, a naredni sat se obračunava 1,50 KM po satu korištenja.

Ako još niste koristili NEXTBIKE, ovi ljetni dani su savršena prilika za to! 🙂

Facebook Comments