Tuzlak Amir Karamović pokrenuo peticiju za izgradnju terena za odbojku na pijesku u “gradu soli”

Tuzlak Amir Karamović pokrenuo peticiju za izgradnju terena za odbojku na pijesku u “gradu soli”

@Vedran J

Odbojkaš tuzlanske Slobode Amir Karamović, zajedno sa par svojih prijatelja, također odbojkaša i odbojkašica, organizovao je neformalnu grupu građana koja je pokrenula on-line peticiju da se u Tuzli izgradi teren za odbojku na pijesku.

Kako kaže Karamović u razgovoru za Kameleon, za samo jedan sat prikupljeno je 60-tak potpisa, što je dobar znak da bi ova ideja mogla na kraju mogla biti i realizovana.

“Kao odbojkaš koji se ovim sportom bavi već sedam godina, nisam otišao u grad a da nema odbojkaškog terena na pijesku. U kakvom god bio stanju, teren je postojao. Danas, nakon dugo godina moj grad Tuzla nema taj uslov”, rekao je Karamović.

Mnogi će se sjetiti da je teren za odbojku na pijesku postojao na Panonskim jezerima, te da je prošle godine ugostio veoma jak amaterski turnir Tuzla Beach Open. Ipak, zbog projektovanja i proširenja plaže na Panonici, teren je uklonjen.

“Već sedmi dan radimo na pisanju projekta i tražimo adekvatno mjesto za tu izgradnju. Krajem avgusta projekat bi trebao biti upotpunosti završen i proslijeđen na adrese organizacija civilnog društva ili drugim relevantnim subjektima koji bi mogli podržati takvu ideju. Već primam poruke podrške sa svih strana, počevši od Odbojkaškog saveza pa do klubova odbojke na pijesku kao što su KOP Modriča i dr… Nadam se da će se i većina firmi probuditi i pomoći nam, prije svega potpisivanjem peticije, a poslije i donacijom”, dodao je Amir Karamović.

Peticiju za izgradnju terena za odbojku na pijesku u Tuzli možete potpisati OVDJE.

Facebook Comments