KulturaU fokusuVijesti

Objavljen datum posljednjeg ispraćaja velikog Olivera: Iz Splita će u rodnu Korčulu otputovati katamaranom

Organizaciju ispraćaja vrhunskoga splitskog pjevača preuzeo je Grad Split

Posljednji ispraćaj hrvatskog glazbenika i kantautora Olivera Dragojevića bit će u utorak sa splitske Rive, a pogreb u njegovoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli dan kasnije, doznaje Hina od porodičnih prijatelja.

Organizaciju ispraćaja vrhunskoga splitskog pjevača preuzeo je Grad Split, doznaje se, zbog čega su danas popodne u toku sastanci koje vodi Tomislav Mrduljaš, direktor Splitskog festivala i sam muzičar, kompozitor i producent.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara Jadroliniji je dao nalog za katamaran i naručio posebno vozilo koje će lijes s Oliverom provesti od crkve sv. Frane na Rivi do Lučke kapetanije. Na posljednji put u rodnu Korčulu Oliver će otputovati katamaranom zajedno sa članovima porodice te grupe Dupini, s kojima je decenijama sarađivao.

Sahrana u srijedu

Sahrana će se obaviti u srijedu, u Veloj Luci, u užem krugu porodice i prijatelja. Još se uvijek ne znaju tačne satnice jer organizacijski sastanci traju, a kako Hina doznaje, istoga dana će se u HNK Split održati i komemoracija za Olivera Dragojevića.

Od velikog pjevača opraštaju se na društvenim mrežama i brojni sportisti među kojima i nogometni reprezentativci, pa tako i selektor Zlatko Dalić. Od njega se oprostio i HNK Hajduk koji se na svojoj stranici prisjetio nastupa na klupskim godišnjicama i za 100. rođendan tog kluba. Naveli su kako je Oliver Splitu i Dalmaciji posvetio brojne pjesme, a posebno je bio zaljubljenik u Hajduk, te bio dio navijačkog puka.

“Bio je jedan od nas i zato je još tužnija cijela Hajdučka obitelj koja ga nikada neće zaboraviti. Pamte se njegovi nastupi u povodu brojnih klupskih godišnjica, a posebno je Oliver bio ponosan što je bio jedan od odabranih pjevača koji je nastupio u Hrvatskom narodnom kazalištu za 100. rođendan osnutka HNK Hajduk.

Više desetljeća nastupao je na Bilim noćima diljem zemlje i inozemstva, a nije nevažno reći da se odazivao na brojne klupske aktivnosti. Ja sam jedan od najžešći, teži mi je poraz Ajduka nego kad na nekom festivalu slabije prođem. Da bi svoja tri prva mista za jedno Ajdukovo“, piše na stranici Hajduka.

Zadnji nastup Oliver je imao sredinom oktobra prošle godine u splitskom HNK kojeg je organizovala Županijska lige za borbu protiv raka povodom 50. godišnjice postojanja. Sa svojim je kolegama Tedijem Spalatom, Zlatanom Stipišićem i Marijanom Banom, te bivšim pacijentima onkologije kao posljednju otpjevao svoju legendarnu pjesmu “Vjeruj u ljubav”.

Izvor: Vijesti.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button